duminică, 22 octombrie 2017

Streamereală - Chapter 1

Zilele pescuitului cu muște uscate fiind pe sfârșite mi-am zis că e momentul să profit de vremea deosebit de frumoasă din acest mijloc de octombrie și să combin o excursie moto cu o partidă de pescuit la știucă, cu atât mai mult cu cât așteptam o astfel de oportunitate pentru a pune lanseta Scott Tidal #8 la lucru.
Dar pentru a avea ce lansa era nevoie de streamere și tocmai de aceea au apărut aceste "arătări" de 10-12 cm confecționate fie direct pe cârlig 4/0, fie pe tub:




Ajuns la destinație, am făcut joncțiunea cu mai tânărul meu prieten Alin și dis-de-dimineață, în cele trei zile ce au urmat, am pornit spre un braț mort al Dunării, o adevărată deltă în miniatură, un loc unde am pescuit cu mulți ani în urmă și unde știam că există premisele capturării de Esox lucius. 
Locuri deosebit de frumoase dar care din păcate, ca mai peste tot, sunt supuse acțiunii distructive și nepăsării localnicilor..



 
 După o primă zi destinată mai mult căutării unor locuri cât mai propice, ziua a doua a fost ziua în care insistența lui Alin, "tablele" și "silicoanele" mi-au adus "suprema umilință" de a fi surclasat de o manieră categorică, fără a avea captură... A trebuit să mă mulțumesc cu vremea deosebit de frumoasă, cu evoluția streamerelor și cu îmbunătățirea lansărilor...😉
Dincolo de tonul ironic trebuie spus din capul locului că numărul locurilor de unde puteam lansa firul era redus (circa 5-6, în spate fiind pădurea până aproape de mal) în comparație cu numărul locurilor de unde Alin putea lansa, el pescuind cu metoda spinning. În plus, majoritatea știucilor le-a capturat în urma unor lansări la distanțe la care eu puteam numai visa: buza stufului de pe malul opus!



Ziua a treia a fost ziua izbăvirii! Am ales un streamer legat pe tub și-n aerul rece al dimineții am trecut la treabă. La scurt timp am avut primul atac și prima captură. O mârliță cu puțin mai mare decât mânerul lansetei! 😀
Bucurie împărtășită chiar și de Alin, fotografiile de rigoare, eliberare și ... la treabă. Evident cu alt tonus!  
Alte locuri, alte lansări și două ratări "în direct", Alin fiind martor la atacul și evadarea știucilor după un drill scurt...Ahhhhh!😞




Un vânt din ce în ce mai rece și lipsa de reacție a știucilor ne-au făcut să luăm drumul casei cu gândul ce s-ar fi întâmplat dacă am fi putut pescui din barcă...
Drumul de întoarcere în orașul de baștină și această postare.
Până la o nouă postare, lansări precise și pești pofticioși!
 

Un comentariu:

  1. Lipsa barcii, putinele locuri de unde puteati lansa si evident sfaturile date de dumneavoastra au facut diferenta! Sunt convins ca daca nu erau pomii din spate rezultatele s-ar fi inversat pentru ca "aratarile" sunt mult mai atractive si evolueaza mult mai bine decat "tablele" si "silicoanele"!

    RăspundețiȘtergere