vineri, 3 iunie 2022

Apă mică ...

Plecat către un alt râu aflat în "portofoliul" meu de explorare aveam planuri mari, dar ele aveau să fie spulberate.
La fața locului, surprinzător, că deși a plouat în ultimele zile, debitul râului a fost destul de scăzut. În schimb apa era ușor "pușcată" (tulbure). În rest, natura nu s-a dezmințit nici de această dată: verdele crud de după ploaie, aerul înconjurător "îmbibat" în mireasmă de flori de soc, cântec de păsărele și o familie de pârși sub un pod!
Am început să pescuiesc, evident cu muște uscate, cu condiția să nu mai fotografiez cadre deja știute, ci doar pe acelea unde am avut capturi. Probabil așa veți înțelege de ce materialul foto și video nu este prea bogat!
Fără s-o lungesc prea mult, pur și simplu nu a mers!
Chiar dacă puțini, peștii erau acolo, dar mofturoși, apatici, dovadă stând ici-colo săriturile deasupra apei dar ignorarea muștei lansate...
Nu caut să-mi găsesc scuze, dar probabil că pe lângă apa ușor tulbure, succedarea cu repeziciune a fronturilor atmosferice a dus la acest rezultat slab: am pornit la pescuit pe o vreme deosebit de frumoasă, apoi au început să se audă îndepărtat tunete, la un moment dat s-a înnorat brusc, câteva picături și mai multe tunete, ca mai apoi norii să se risipească și să apară soarele!  
Ba ici-colo am avut și ghinion: câteva ratări, baterie terminată înainte de o captură, lipsă de inspirație în pornirea camerei la o altă captură ... 
În paranteză fie spus, ieșirea a însemnat și o frumoasă partidă de off-road (peste 30 km) de care m-am bucurat din plin !
 







Varianta video a partidei de pescuit aici! (click)
Până la o nouă postare, lansări precise și pești pofticioși!



2 comentarii:

  1. Am verificat si blogul acum :) Fire intinse, numai bine, DD

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru interesul arătat și sper să mai revii pe pagina acestui blog!

      Ștergere