luni, 3 iunie 2024

Alt râu, o duzină jumătate

După mai multe zile neprielnice, pe o vremea deosebit de frumoasă am pornit să-mi încerc norocul către un alt râu din zona mea de acțiune.
Aveam să dau peste un râu cu apă mărișoară în comparație cu alte dăți dar și ușor "pușcată" (tulbure), așa că mi-am zis că probabil n-o să fac eu mare scofală la muscă uscată, asta și după ce în urma unei discuții cu un localnic aflasem că "unii 'or dat cu curent și 'or scos tri saci de pește!"
Nu știu cât de adevărată era informația s-au era o încercare de justificare a celui în cauză ținând cont că pe cârlig avea o ditamai râma iar eu i-am cam bătut obrazul, ce-i drept în mod subțire, dar un lucru e cert: am început ziua de pescuit dezamăgit și cu tristețea că probabil în timpul vieții mele n-am să asist la o schimbare radicală de mentalitate legată de pești și pescuit!
Și parcă menit să întărească cele expuse anterior o bună bucată de timp nu s-a întâmplat nimic. Părea că mă îndrept către o altă partidă ratată.
Dar o dată cu înaintarea în zi, dar și cu o ușoară limpezire a apei, lucrurile s-au schimbat încet-încet și capturile, dar și ratările au început să apară!
Așa cum sugerează și titlul, am avut parte de o duzină și jumătate de păstrăvi (fără a pune la socoteală ratările), unii chiar măricei aș putea spune. Că păstrăvii s-au hrănit intens stau dovadă unele filmări în care din același loc după o ratare inițială păstrăvul a fost păcălit și adus în minciog.
Ca de fiecare dată, am încercat să imortalizez câteva crâmpeie din natură chiar dacă, poate, ele sunt aceleași cu cele din anii trecuți. Intercalate printre acestea, nu neapărat în ordine cronologică, unele dintre "capturile" partidei.

















Varianta video aici!
Până la o nouă postare, lansări precise și pești pofticioși! 
 


Un comentariu:

  1. Frumoasa partida,frumosi pastraviori,mentalitatea din pacate aceiasi si va fii si mai rau@

    RăspundețiȘtergere